Media Coach‎ > ‎

Waarom ik mediacoach wilde worden

Hallo allemaal,

We hebben net het Sociale Media drama in Haren achter de rug en dit zal hopelijk veel mensen de ogen openen over het gebruik van Sociale Media. 
Een onschuldige Facebook uitnodiging (per ongeluk voor iedereen zichtbaar) leidde tot grote onrust en rellen in het voorheen zo rustige Haren. 
Welcome to the digital world! 1 verkeerde muisklik en je bereikt de hele wereld met alle gevolgen van dien.

Sociale Media leidt overigens niet alleen maar tot vervelende dingen. Denk aan Justin Bieber die door het plaatsen van een Youtube filmpje wereldberoemd is geworden. Voorheen zou hij goede contacten bij een platenbaas nodig hebben gehad maar door Sociale Media kon hij iedereen bereiken en kwamen de platenbazen naar hem toe.

2 jaar geleden ben ik mediacoach geworden. Waarom? Omdat ik vooral kinderen medawijs wilde maken. Ze kritisch laten kijken naar internet. Is de bron waar ik de informatie uithaal, wel betrouwbaar? Als ik een foto op internet zet, wie kan die foto dan zien? En wat moet ik doen om mij enigszins te beschermen?  Wat is de invloed van reclame? Leuk om gratis beltegoed op mijn mobiel te krijgen als ik voor een merk reclame maak maar sta ik daar echt achter. Wil ik met dat merk geassocieerd worden. Bewuster worden van wat ik op internet doe. Wat zet ik op Facebook of op Hyves? Kritisch zijn maar vooral ook genieten van de leuke dingen van Media. Want Media is vooral ook leuk.

Als Mediacoach geef ik ouderavonden, workshops aan docenten, jongeren en ouderen over onderwerpen als o.a. Sociale Media, Cyberpesten, Invloed van reclame, Gebruik Mobiele telefoons, Gameverslaving, etc.
Het is leuk om te doen en ik denk nog steeds hard nodig.

Maar genoeg over mij.

Veel plezier bij het volgende filmpje (het is echt de moeite waard) en mochten jullie mogelijkheden voor mij zien (bij een school van jullie kinderen/op het werk/bij een bejaardentehuis), altijd bellen hoor. :)

Amazing Mind Reader reveals his gift:

                                                          Klik op foto


Groetjes,
Natascha


Natascha Jellema-Prins
Be Media Wise

T   +31 (0)6 51 238 293
S   natascha.jellema